Storing zoeken en oplossen

in 

Coax


Storing zoeken en oplossen

Tegenwoordig is het internet nauwelijks weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat er op het vakantiepark waar jouw vakantiehuisje staat een uitstekende internetverbinding is.

Het kijken van streamingdiensten, gamen en werken op afstand zijn zaken die tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken zijn. Stuk voor stuk vereisen ze een internetvoorziening die snel en stabiel genoeg is voor iedereen op het park.

Netwerk
Omdat er tegenwoordig veel gebruik gemaakt wordt van het internet zijn we gewend een stabiele en snelle internetvoorziening te hebben in onze woning. Het is dan zeer vervelend als er een storing optreedt, waardoor we geen gebruik meer kunnen maken van het internet.
Het gehele netwerk op een vakantiepark wordt door OpenmindedIT actief gemonitord, waardoor storingen snel worden gezien en direct worden aangepakt.

Coax
Het internet- en tv-signaal worden vaak geleverd via het bestaande coaxnetwerk op het park.
Deze infrastructuur is vaak al aanwezig en uitermate geschikt om te gebruiken. Met enkele aanpassingen is het netwerk geschikt voor een snelle en stabiele internetverbinding.

Storing/ruis
Kabels die verkeerd aangesloten zijn, huisaansluitingen die foutief zijn aangelegd en graafwerkzaamheden die kabelschade veroorzaken. Het zijn zomaar een aantal voorbeelden waardoor een ruissignaal kan optreden op een coaxnetwerk. Dit ruissignaal is een stoorbron, waardoor het internet- en het tv-signaal op het vakantiepark niet meer naar behoren werken. Dit kan betekenen dat modems geen verbinding meer kunnen maken en dus offline gaan. Vandaar dat deze storingsbronnen snel gelokaliseerd en opgelost dienen te worden.

Oplossing/afhandeling
Nadat een ruissignaal wordt geconstateerd, is het zaak om dit signaal snel te lokaliseren en op te lossen. Door de bestaande netwerken op te splitsen in verschillende delen en actief te monitoren, krijgen we vaak een goed idee uit welk gebied het stoorsignaal komt.
Vervolgens zal een monteur van OpenmindedIT op locatie metingen verrichten in verschillende eindkasten om te controleren uit welk gebied of woning het signaal komt.

Zodra we een ruissignaal geconstateerd hebben, is het zaak om de woning zo snel mogelijk af te koppelen.
Door de desbetreffende woning af te koppelen, zorgen we ervoor dat het gehele park weer een werkende internet- en televisieverbinding krijgt. Vervolgens is het zaak om te controleren waarom de desbetreffende woning een ruissignaal veroorzaakt.
We meten de kabel door, controleren de connectoren en fatsoeneren de binnenhuisinstallatie, zodat ook deze woning weer zo snel mogelijk verbonden is met een werkende internetverbinding.

Het ruissignaal behoort na deze handelingen tot de verleden tijd. Er kan weer genoten worden van een stabiel en snel netwerk.

 

Storing Coax