Recreatie en Internet

Tegenwoordig willen uw gasten steeds meer luxe op de camping en/of het bungalow park. Hier leest u meer over de mogelijkheden voor recreatie en internet.

Recreatie en Internet 

Ook voor hotelgasten is internet toegang tegenwoordig een absolute must. Maar ook Video on Demand is een veelgevraagde dienst die aangeboden wordt in de Hospitality sector.

U kunt er voor kiezen om een WIFI netwerk aan te leggen en draadloos internet toegang aan te bieden aan uw gasten. Deze wifi punten moeten voorzien worden van een bekabelde verbinding. Vaak is het kostbaar of gewoon niet gewenst om nieuwe bekabeling aan te leggen en heeft u wellicht een coax netwerk liggen.

Internet over bestaand Coax netwerk

Heeft u al coax-kabel voor TV dan is ons advies om deze geschikt te maken voor gebruik als internetkabel. U heeft dan het voordeel van een storingsvrije ontvangst gecombineerd met een grote bandbreedte. WiFi gebruikt u alleen voor de laatste meters (zoals in de meeste thuissituaties). Het is met onze apparatuur eenvoudig en voordelig te realiseren. U kunt internet aanbieden over het al bestaande TV kabel ( coax ) netwerk zonder dat het de tv ontvangst beïnvloed.

Internet op elke locatie daar waar u nu al een tv aansluiting heeft is eenvoudig te realiseren zonder diepgaande investeringen. Bovendien is het erg gebruiksvriendelijk. Willen uw vaste gasten op camping/bungalowpark toch wireless internet ( WIFI) dan kunnen zij gebruik maken van het ingebouwde wifi zender in het kabel modem in bijvoorbeeld de caravan. Ook kunt u uw coax netwerk gebruiken om publieke Wifi punten op de camping te realiseren.

Bestaande investering

Natuurlijk zullen wij een eventuele huidige installatie zoveel mogelijk in de nieuwe opzet opnemen. Afhankelijk van uw wensen en van uw budget zullen wij altijd een optimaal resultaat voor u realiseren. Ook is het mogelijk om de vernieuwing van uw installatie gefaseerd uit te voeren. We maken over het algemeen gebruik van het wel bewezen DOCSIS systeem zodat uw gasten een betrouwbare en snelle verbinding krijgen.

Video on demand

Video on demand wordt in de regel aangeleverd over IP, om deze dienst naar de kamers of chalets te distribueren zou dan een UTP/Ethernet netwerk noodzakelijk zijn. Om u de kosten van de aanleg van een extra UTP/Ethernet netwerk in uw bedrijf te besparen bieden wij een “IP over Coax” oplossing aan.

Uw huidige coax/TV kabel wordt dan gebruikt voor de distributie van IP diensten, zoals bijvoorbeeld Video on Demand, IPTV en internet. 
Geen hoge kosten voor nieuwe extra bekabeling maar een eenvoudige upgrade van uw al bestaande netwerk is onze oplossing.

mogelijk heden recreatie en internet

Glasvezel voor nieuwe aanleg

Bij nieuw aan te leggen parken of uitbreidingsgebieden of indien het coax netwerk niet geschikt is kunt u het beste investeren in toekomstvaste bekabeling zoals glasvezel. Bij deze techniek is de kabel niet de beperking in de doorvoersnelheid. Wij maken voor de recreatiemarkt gebruik van de GPON glasvezel techniek. Dit heeft als voordeel dat het een passief optische techniek is die geen actieve apparatuur in het veld gebruikt. De actieve apparatuur staat in de centrale technische ruimte en het modem met Wifi in het chalet of huisje. Aangezien glasvezel geen stroom kan geleiden is het netwerk ongevoelig voor blikseminslag.