Wat is Starlink? 

Het is de nieuwe internetservice via de satelliet, opgezet door Elon Musk en gelanceerd in samenwerking met het particuliere luchtvaartbedrijf SpaceX. De internetverbinding wordt geleverd door ‘ketens’ van Starlink satellieten, ook wel constellaties genoemd, die in een lage baan om de aarde vliegen. Doordat er heel veel satellieten dichter bij de aarde staan dan normaal, kun je bijna overal toegang krijgen tot supersnel internet. 

Waarom moet je starlink gebruiken? 

Starlink satellieten staan 60 keer dichter bij de aarde dan de traditionele satellieten. Hierdoor is de snelheid beter dan bij de traditionele satelliet. Daarnaast is Starlink geschikt voor delen van de wereld waar de verbinding met het internet doorgaans slecht is. Als je bijvoorbeeld leeft op een boot is het haast onmogelijk om gebruik te maken van kabelinternet of als je in een buitengebied zit waar er nauwelijks bereik is en je dus geen gebruik kan maken van glasvezel of kabelinternet dan is starlink de perfecte oplossing. Dit komt het vaakst voor op vakantie parken die ver van de bewoonde wereld liggen.

Is het al beschikbaar in Nederland? 

Jazeker, starlink is in Nederland heel goed te gebruiken, wij van Open Minded IT weten precies hoe we dit in elke situatie op elke plek in Nederland kunnen installeren.  

Nu dus ook voor al die parken en campings die nog geen goede internet verbinding kunnen krijgen beschikbaar! 

Wanneer Starlink gebruiken? 

Voor de situaties waarin sommige gebieden geen goed internet is met hoge snelheden, of het te duur wordt om grote afstanden te overbruggen, gebruiken we meestal een traditionele verbinding samen met Starlink.   

Samenwerking Open Minded IT met Starlink 

Doordat we regelmatig situaties tegenkomen waar we Starlink als aanvulling gebruiken kennen we inmiddels onze wegen en werken succesvol samen met Starlink als leverancier van een prachtige oplossing. 

 

Meer informatie? Neem gerust eens contact met ons op.